Voor de ouders

Gids voor de ouders


1. Wat is Minecraft?

Wat is Minecraft en wat kan men er allemaal mee? De naam van het spel zegt eigenlijk al wat het is. Mine betekent ‘graven’ en Craft betekent ‘handwerk’. Dit is ook wat het spel inhoudt: verzamel, bouw, ontdek en creëer dingen in een blokachtige wereld. Er is geen vaste verhaallijn, waardoor uw kind vrij is om te gaan en te staan waar hij/zij wil. Het is wel mogelijk om in-game opdrachten voltooien. Verzamel eten, zoals groente, vlees van rondlopende dieren of tarwe voor brood. Het doel van Minecraft is wat uw kind er van maakt: Bouw een dorp of ga op ontdekkingstocht en verzamel verschillende soorten materialen. ThePhantomMC is één van de duizenden online servers en te benaderen via de multiplayer functie van het spel. Het bedrijf genaamd Mojang heeft het spel ontwikkeld en is eind 2014 overgenomen door Microsoft.


2. Voor wie is ThePhantomMC bedoeld

ThePhantomMC is bedoeld voor iedereen. Jong en oud. Wij bieden een unieke speelervaring door middel van verschillende gamemodes. De gamemodes kunt u vinden op de home pagina van onze website.


3. Account gestolen

Het is niet mogelijk dat iemand het account van uw kind steelt via ThePhantomMC. Uw kind is zelf verantwoordelijk voor het geheim houden van zijn/haar wachtwoorden. Het is van belang dat de computer van uw kind ruim voldoende beveiligd is.


4. De veiligheid van uw kind

Het team van ThePhantomMC zet zich in om te allen tijde de server in de gaten te houden, echter is dit in de praktijk niet altijd haalbaar. Daarom heeft ThePhantomMC een sfeer gecreëerd waarbij de staff de spelers aanspreken op ongewenst gedrag en eventueel een sanctie opleggen. Daarnaast kunt u als ouder per e-mail een verzoek indienen om de chatfunctionaliteit op de ThePhantomMC server uit te schakelen voor uw kind. ThePhantomMC is doorgaans bezig met het bedenken en ontwikkelen van functies om de veiligheid van uw kinderen te verbeteren.


5. Gegevens

De gegevens van uw kind zullen altijd zorgvuldig worden behandeld. Zij zullen nooit worden doorgespeeld aan derden. Uw kind laat de volgende gegevens achter. Voor het spel: de spelersnaam en het laatst gebruikte ip adres. Voor het forum zijn de volgende gegevens nodig: de spelersnaam, een email adres en het laatst gebruikte ip. Als uw kind een aanvraag indient om deel te mogen nemen aan het staff team (zie punt 7) zal naast zijn ervaringen bij andere servers waar uw kind staff op was/is en zijn kennis van minecraft worden gevraagd om zijn echte naam en email adres. Wanneer uw kind een item koopt in onze webshop worden de naam, het adres en wanneer er met iDeal betaald wordt het bankrekeningnummer opgeslagen. Deze gegevens worden veilig opgeslagen en zullen alleen worden gebruikt om contact op te nemen wanneer er vragen zijn omtrent de transactie.


6. Toegang tot de server ontzegt?

Uw kind wil de server benaderen maar krijgt de melding dat hij/zij 'geband' is. In dit geval heeft uw kind een van onze regels overtreden en hebben wij hem tijdelijk of voor altijd, dit licht aan de ernst van de situatie, de toegang tot onze server ontzegt. Wanneer u of uw kind vindt dat dit onterecht is kan hij/zij altijd een 'unban' aanvragen via ons forum. Voor overige vragen kunt u contact opnemen via info@thephantommc.nl. Uw kind heeft nog wel toegang tot andere server. Deze ontzegging geld alleen voor ThePhantomMC.

6.1. Verschillende sancties

Op ThePhantomMC kennen wij twee soorten sancties.

  • De toegang tot de server wordt onzegt. Wanneer uw kind onze regels overtreed is het mogelijk dat hij deze straf opgelegd kan krijgen. Hij/zij zal dan tijdelijk dan wel permanent geen toegang meer hebben tot ThePhantomMC.
  • Het is niet meer mogelijk om te praten in de chat Indien uw kind zich misdraagd in de chat in de vorm van bedreigingen, vloeken, zweren en dergelijke zal hem/haar tijdelijk dan wel permantent de mogelijkheid om te praten in de chat worden ontzegt.

Naast deze sancties kennen wij nog twee vormen van waarschuwingen. Aan de hand van deze waarschuwingen weet uw kind dat hij of zij op het punt staat een regel te overtreden. Zo heeft hij/zij nog enige bedenktijd om zich een sanctie te besparen.

  • Een waarschuwing krijgen. Wanneer uw kind zich op een dergelijke manier gedraagd dat hij/zij grensoverschrijdend gedrag vertoont zal worden geprobeerd middels een offciele waarschuwing uw kind er van bewust te laten worden.
  • 'Gekickt' worden. Dit wil zeggen dat uw kind even van de server gedisconnect word om daarna weer opnieuw te verbinden. Dit gebeurd alleen als hij/zij zich misdraagd. Indien uw kind doorgaat met hetgeen waarvoor hij 'gekickt' is zal hem/haar een sanctie worden ontzegt.


7. Uw kind wil deel uitmaken van het staffteam

Wanneer uw kind aan wil geven dat hij/zij deel uit wil maken van het staff team zal hij/zij een aanvraag hiervoor moeten indienen via de sollicitatie pagina. Hij/zij zal dan door de eigenaar van de server worden beoordeeld of hij/zij over de juiste capaciteiten beschikt om deel te nemem aan het staff team. Wanneer uw kind niet over de juiste capaciteiten beschikt zal hij/zij per mail hier kennis van nemen. Indien uw kind wel over de juiste capaciteiten beschikt zal hij toegelaten worden tot het staff team en zal hij extra rechten krijgen op de server zoals het recht om andere spelers te toegang op de server te ontzeggen (zie punt 6.1). Uw kind gaat dan automatisch akkoord met de voorwaarden dat hij deze extra rechten niet misbruikt en wanneer hij/zij dit wel doet hij/zij ontslagen kan worden uit het staff team en in het uiterste geval een sanctie opgelegd krijgen.Indien u verder nog vragen heeft kunt u altijd contact opnemen via info@thephantommc.nl.